Reglementen

Competitie Reglementen
  • De competitie reglementen maken deel uit van het huishoudelijk reglement dat je terugvindt in de rubriek reglementen.    Hieronder citeren we enkele (maar niet beperkend).
  • De competitie wordt enkel op zaterdagvoormiddag gespeeld, m.a.w. op donderdag wordt er dus GEEN competitie gespeeld. De competitiewedstrijden hebben voorrang op het vrij spelen op zaterdag (maar er blijft ongeveer 50% tijd over voor recreatief spelen op zaterdag).
  • De aanvangsuren van alle te spelen wedstrijden (ook voor de blauwe wedstrijden) moeten gerespecteerd worden. Indien de wedstrijd nog niet is gestart een 10 minuten na het aanvangsuur, wordt er een forfait gegeven aan de personen die verantwoordelijk zijn voor het niet kunnen starten van de wedstrijd, tenzij er een geldige reden (met attest) is, zoals bijvoorbeeld: ongeval, ziekte, een onverwachte dringende werkverplichting ... Het bestuur beslist over de geldigheid van de opgegeven reden.
  • De kalender ligt in de sporthal van het Sint-Lodewijkscollege op donderdagavond en wordt ook op de PSV website en in de PSV BC Facebook groep gepubliceerd.
Afwezigheden Competitie

Men moet per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of afzegformulier op de site of in de boek verwittigen indien men de zaterdag geen competitie kan spelen. Je hoeft niet te wachten tot de uiterste limiet om je uit te schrijven!!

  • Afzegformulier via de website (enkel voor GEREGISTREERDE leden!)
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - tot woensdag 12 uur
  • Je kan ook steeds je naam invullen in het afwezigheidsboekje in de sportzaal - tot zaterdag 12u
Puntentelling Interne Competitie

Indien men zich kwetst tijdens de wedstrijd, ook al is die nog maar net aan de gang, verliest de persoon die gekwetst is de wedstrijd, maar behoudt men de eventueel gewonnen game. Indien men zich kwetst vóór de wedstrijd, dan wordt deze uitgesteld.

Op het einde van de competitie worden zij die het meeste punten behaald in hun respectievelijke reeks uitgeroepen tot kampioen.

Als men met gelijke punten komt te staan op het einde van de competitie wordt er een testwedstrijd gespeeld indien mogelijk.

Indien men om de één of andere reden niet de helft van zijn wedstrijden gespeeld heeft op het einde van de competitie worden alle wedstrijden van die persoon of personen geschrapt en dus ook geen punten toegekend.

Indien er betwistingen zijn moeten deze onderling geregeld worden. Kan men echter niet tot een akkoord komen, dan worden er geen punten toegekend, en moet de wedstrijd opnieuw gespeeld worden!

Elke discipline moet ten minste voor de helft gespeeld zijn om te kunnen aanspraak maken op één van de diverse trofeeën.

Als een speler of speelster niet voldoende wedstrijden heeft gespeeld na de eerste ronde (eerste helft van het seizoen, in principe tot eind december) kan het bestuur ingrijpen en hem of haar uitsluiten voor verdere deelname aan de competitie beginnend met de 'enkel'-discipline.

De competitie start op het einde van de maand september en en eindigt midden juni.

Details puntentelling: zie ook onder 'interne competitie - stand'