Over ons

Geschreven door Matthias
PSV Badmintonclub Brugge in een notendop


Onze club bestaat sinds 1972. Aanvankelijk was dit enkel voor Philips werknemers en hun familieleden  Sinds 1997 staat de club open voor iedereen. 

We zijn aangesloten bij Badminton Vlaanderen en bij de Vlaamse Badminton Recreanten en zijn een erkende Brugse Sportclub.

Zowel recreanten als competitiespelers zijn welkom in ons club.   De meeste spelers van onze vereniging zijn recreant.  Het niveau varieert doorgaans van D tot C1. Jeugdspelers onder 12 jaar moeten steeds vergezeld zijn van een toezichthoudend volwassene (die echter geen lid moet zijn).
Het ledenaantal per einde seizoen schommelt rond de 130.  

We spelen in de sporthal van het St-Lodewijkscollege in Sint-Andries, Brugge en dit op donderdagavond van 18u tot 22u en op zaterdagmorgen van 9u tot 12u. 

De shuttles (type Mavis 300) worden gratis voorzien door de club.

Op donderdagavond is er altijd vrij spel.

Op zaterdagvoormiddag organiseren we vrijblijvend een gratis interne competitie, opgesplitst in verschillende reeksen volgens sterkte. 

Voor nieuwe spelers organiseren we initiatielessen in het begin van het seizoen. Deze initiatielessen gaan door op donderdagavond van 19u tot 20u van oktober tot december (reeks van 8 lessen).

Jaarlijks organiseren we een internationale teamontmoeting.

Naast de badminton worden ook allerlei nevenactiviteiten georganiseerd.

Je vindt ons op Facebook met een eigen pagina en groep.  

Al deze info en veel meer vind je ook terug in ons huishoudelijk reglement.